wat kan een hs-805bb vervangen????

Algemene vragen over electronica, accu, servo, lader, transponders e.d.

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
jaeneke
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 558
Lid geworden op: vr sep 14, 2007 11:30 am
Provincie: Limburg
Merk: losi
Type: 8ight 1/8
Zenderset: spektrum
Frequentie: 2,4gig
Locatie: overpelt(België)

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor jaeneke » zo jan 18, 2009 9:45 pm

kenwood96 schreef:ey! vandaag de gas/rem servo ook weer naar de haaien!!!!!!!!!!!!!!!!! :x

Ik begin het redelijk moe te worden!

Morgen ga ik dan maar noodgedwongen achter een nieuwe set...
staan uw EPA's van de servo's wel goed in de zender ingesteld ??

dat kan toch niet dat je servo's blijft mollen, je kan pech hebben maar zoveel pech is niet normaal...
i have no limit... try to beat me... TRY AGAIN !!!!

Gebruikersavatar
kenwood96
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 128
Lid geworden op: wo nov 05, 2008 4:41 pm
Land: belgië
Merk: FG
Type: Monstertruck Jeep
Zenderset: draadloos
Frequentie: regelmatig
Locatie: Stekene

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor kenwood96 » zo jan 18, 2009 11:07 pm

Ik ben wel net overgestapt van de standaard agressor naar een 2dehands DX3!

Voelde vandaag dat ie soms ff niet meer reageerde op het gas, na een halfuurtje was ie dood!! :evil:

zal ff online zoeken waar je dat kan wijzigen....

Gebruikersavatar
kenwood96
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 128
Lid geworden op: wo nov 05, 2008 4:41 pm
Land: belgië
Merk: FG
Type: Monstertruck Jeep
Zenderset: draadloos
Frequentie: regelmatig
Locatie: Stekene

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor kenwood96 » zo jan 18, 2009 11:38 pm

je bedoelde de eindpunten!

Ja tuurlijk, tot op de halve mm. nauwkeurig met m'n DX3 :mrgreen:

Had ergens gelezen over een soort digi/analoge freq. keuze van zender of ontvanger...

zou het dat kunnen zijn? Heb (had) de standaard servo's en SR3000 met DX3...

Gebruikersavatar
jaeneke
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 558
Lid geworden op: vr sep 14, 2007 11:30 am
Provincie: Limburg
Merk: losi
Type: 8ight 1/8
Zenderset: spektrum
Frequentie: 2,4gig
Locatie: overpelt(België)

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor jaeneke » ma jan 19, 2009 8:39 am

dat zou kunnen, ikzelf heb digitale servo's(Rhino + spektrum servo) en ze zijn nog nooit stuk gegaan op de Rhino na maar dat was iets wat met mijn stuurinrichting te maken had en hier dus los van staat.

een digitale servo heeft geen uitslagbrenzing en kan dus verder dan een gewone servo, misschien maar overstappen op digi servo's dan ?
+ doe er anders ook nog een voltlimiter erbij, dit kan ook een goede maatregel zijn, je servo's worden dan ook niet meer zo warm want ze kunnen bijna niet meer overbelast worden en vanwege je dan ook minder kracht hebt door het lagere voltage gaan ze niet zo hard trekken/duwen wat ook bijdraagt aan minder overbelasting.
i have no limit... try to beat me... TRY AGAIN !!!!

Gebruikersavatar
kenwood96
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 128
Lid geworden op: wo nov 05, 2008 4:41 pm
Land: belgië
Merk: FG
Type: Monstertruck Jeep
Zenderset: draadloos
Frequentie: regelmatig
Locatie: Stekene

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor kenwood96 » ma jan 19, 2009 10:22 am

Okay!

Vandaag maar eens kosten gaan maken dan! 1x de ACE en 2x de 5745MG met voltlimiter.

Zal het vrouwtje niet graag horen.... :rock:

Gebruikersavatar
jaeneke
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 558
Lid geworden op: vr sep 14, 2007 11:30 am
Provincie: Limburg
Merk: losi
Type: 8ight 1/8
Zenderset: spektrum
Frequentie: 2,4gig
Locatie: overpelt(België)

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor jaeneke » ma jan 19, 2009 11:01 am

kenwood96 schreef:Okay!

Vandaag maar eens kosten gaan maken dan! 1x de ACE en 2x de 5745MG met voltlimiter.

Zal het vrouwtje niet graag horen.... :rock:
hebt ge die MG spektrum servo niet bij die 2de handse DX3 gekregen ?
die is anders méér als voldoende voor de gas/rem, ikzelf rij er ondertussen al meer als 60L mee zonder één enkel probleem...(heeft al 3 auto's overleefd, lol)
i have no limit... try to beat me... TRY AGAIN !!!!

Gebruikersavatar
kenwood96
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 128
Lid geworden op: wo nov 05, 2008 4:41 pm
Land: belgië
Merk: FG
Type: Monstertruck Jeep
Zenderset: draadloos
Frequentie: regelmatig
Locatie: Stekene

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor kenwood96 » ma jan 19, 2009 1:54 pm

hey,

is de HS-5645MG en de multiplex rhino geworden!

Ff de boel nog wat schoonmaken en vanavond worden ze gemonteerd :mrgreen:

Gebruikersavatar
gied1972
Al langer hier
Al langer hier
Berichten: 286
Lid geworden op: wo okt 22, 2008 8:08 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Merk: Sprinter
Type: RC-72
Zenderset: Spektrum DX3S
Frequentie: Spektrum
Website: bigscalelimburg.nl
Locatie: Haelen
Contacteer:

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor gied1972 » ma jan 19, 2009 11:11 pm

denk er wel aan dat je een voltlimiter nodig hebt bij de Rhino :!:
zonder voltlimiter is hij zo stuk.

grtz. Gied
Afbeelding
Wat niemand kan, kan ik ook

Gebruikersavatar
kenwood96
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 128
Lid geworden op: wo nov 05, 2008 4:41 pm
Land: belgië
Merk: FG
Type: Monstertruck Jeep
Zenderset: draadloos
Frequentie: regelmatig
Locatie: Stekene

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor kenwood96 » ma jan 19, 2009 11:17 pm

hey,

heb vandaag zitten discussieren met m'n dealer...

Hij zegt dat de spanning toch naar beneden valt onder belasting en dus zo onder de 6V valt...

Nou wil ik niet echt het risico nemen, ga dus toch maar een limiter plaatsen. Hij had enkel een
paar grote joekels liggen, en heb toch graag dat alles in het doosje past! \:D/

Gebruikersavatar
jaeneke
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 558
Lid geworden op: vr sep 14, 2007 11:30 am
Provincie: Limburg
Merk: losi
Type: 8ight 1/8
Zenderset: spektrum
Frequentie: 2,4gig
Locatie: overpelt(België)

Re: wat kan een hs-805bb vervangen????

Berichtdoor jaeneke » di jan 20, 2009 11:28 am

ja volt limiter zéker gebruiken bij de Rhino én de Rhino perfect afstellen !!

de vorige eigenaar van men HT had iets veranderd aan de voorophanging waardoor mijn Rhino's om de haverklap stuk gingen, telkens de servomotor verbrand omdat hij bijna niet uit zijn eindpunten kwam(alleen zien/voelbaar als je met de hand draaide).
en dit was mét volt limiter, stel je voor zonder... dan hadden ze het misschien nog geen 2 tanks volgehouden...
i have no limit... try to beat me... TRY AGAIN !!!!


Terug naar “Elektronica algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten