spektrum dx3r maakt me gek!

Elektronica, Zenders, Ontvangers en Regelaars

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor olaf » do mei 28, 2009 12:29 pm

Tja geduldigheid is natuurlijk een voorwaarde voor bigscale maaar dat van mij raakt nu op :x

Ik heb een ontvanger 2e hands gekocht en "even snel gebonden(bind) met de ontvanger om te checken of deze io was. Dat ging probleemloos, nieuw model--> bind -->prima.

Nu 2 weken later wil ik m opnieuw binden maar pakt i niet, volgens mij omdat de bind als heeft plaatsgevonden...... en dit maar eenmalig kan, Alleen weet ik nu niet meer welk modelnaam/nummer ik gekozen had en vrees ik een die inmiddels met een andere ontvanger is gekoppeld............ (ingewikkelde vraag/uitleg besef ik me nu) kan ik op de een of andere manier weer vanaf 0 beginnen? of is deze ontvanger nu gediskwalificeerd??

iemand ervaring?

Gebruikersavatar
Flying Dutchman
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 668
Lid geworden op: wo nov 21, 2007 10:27 pm
Land: NL
Provincie: Overijssel
Merk: Hörmann
Type: HT3 & HMT
auto 2: Killer Krawler
Type 2: Axial Wraith
Zenderset: 4PK
Frequentie: 2,4 GHZ
Club: www.MOATN.nl
Website: www.RC-BMC.nl
Locatie: Steenwijk
Contacteer:

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor Flying Dutchman » do mei 28, 2009 6:40 pm

mmm binden kan vaker dan 1x...
Om eens iets te noemen...
Zit je niet met je model fout? Je hebt een model voor je oude ontvanger en een model voor je nieuwe ontvanger... gok ik uit mijn hoofd hoor..
Misschien dat je het daar ergens moet zoeken?
Binden moet altijd kunnen ... maar hij is nu toch al gebonden?
Afbeelding

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor olaf » do mei 28, 2009 9:30 pm

ik maak t nog spannender>>>>>>>binden gaat "goed" het oranje lichtje knippert, na het binden brand het,
dan zit er in de batt ingang de bind plug en in de (vb) steer ingang de spanning, zo gauw ik de spanning losmaak en in het juiste poortje doe (+ en - goed) gaat het oranje lampje uit en heb ik geen spanning meer.......laat ik nu de spanning na het binden in de steer ingang zitten en haal ik de bind plug eruit, en doe :shock: een servo in de batt, heb ik een werkend geheel.............. :mad: suggesties???

ps heb alle modellen gedelete maar ook daarna geen luck!

Gebruikersavatar
Flying Dutchman
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 668
Lid geworden op: wo nov 21, 2007 10:27 pm
Land: NL
Provincie: Overijssel
Merk: Hörmann
Type: HT3 & HMT
auto 2: Killer Krawler
Type 2: Axial Wraith
Zenderset: 4PK
Frequentie: 2,4 GHZ
Club: www.MOATN.nl
Website: www.RC-BMC.nl
Locatie: Steenwijk
Contacteer:

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor Flying Dutchman » vr mei 29, 2009 5:04 am

En kun je wel instellingen veranderen dan? Staat mij een bij dat ik een keer een ontvanger heb gehad waarvan ik dacht dat ie niets deed..
Bleek dat de meest vage instellingen standaard in die ontvanger lagen vastgelegd? T is maar een idee?
Afbeelding

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor olaf » za mei 30, 2009 12:42 am

@ flying dutchman--> niet geprobeerd, ik heb geen spanning/ oranje lampje op de ontvaner als de accu is aangesloten op t juiste poortje. Ik snap er echt niets van, zou ik een ontvanger door kunnen meten of er misschien iets met de aansluiting van de accu poort mis is zo ja hoe?

Gebruikersavatar
Flying Dutchman
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 668
Lid geworden op: wo nov 21, 2007 10:27 pm
Land: NL
Provincie: Overijssel
Merk: Hörmann
Type: HT3 & HMT
auto 2: Killer Krawler
Type 2: Axial Wraith
Zenderset: 4PK
Frequentie: 2,4 GHZ
Club: www.MOATN.nl
Website: www.RC-BMC.nl
Locatie: Steenwijk
Contacteer:

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor Flying Dutchman » za mei 30, 2009 7:48 am

olaf schreef:..Alleen weet ik nu niet meer welk modelnaam/nummer ik gekozen had en vrees ik een die inmiddels met een andere ontvanger is gekoppeld..
Ik zou (als dat al niet geprobeeris) de zender op de fabrieksinstellingen zetten en dan van 0 beginnen?... Weet niet hoeveel ontvangers je dan moet herprogrammeren, maar dan kun je ze stuk voor stuk bij langs...

Ik weet ook niet of je met 'fabrieksinsteling' de hele zender gelijk op fabriek zet of enkel DAT model... dat zou je even moeten controleren.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tim de Ruiter
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 104
Lid geworden op: di sep 16, 2008 12:41 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: HPI
Type: Baja SS - tuned
Zenderset: XS-6 Pro Sport
Frequentie: 40Mhz
Locatie: Heerhugowaard

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor Tim de Ruiter » za mei 30, 2009 10:26 pm

misschien een overbodige vraag maar je accu en de bedrading er van is nog wel goed ?

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor olaf » za mei 30, 2009 11:15 pm

@tim, in dit stadium zijn er geen overbodige vragen, ik heb ook t gevoel dat ik ergens gruwelijk loop te K$##en, ik heb er inmiddels een 3tal gemonteerd zonder probleem, deze wil gewoon niet, als de bedrading niet i.o was zou het in eerste instantie geen oranje knipper/vol signaal geven allles functioneert tot ik de spanning eraf haal en de juiste poort gebruik voor de bat en dan is i foetsie.....ik houd me voor alle opmerkingen graag aanbevolen!

Gebruikersavatar
Flying Dutchman
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 668
Lid geworden op: wo nov 21, 2007 10:27 pm
Land: NL
Provincie: Overijssel
Merk: Hörmann
Type: HT3 & HMT
auto 2: Killer Krawler
Type 2: Axial Wraith
Zenderset: 4PK
Frequentie: 2,4 GHZ
Club: www.MOATN.nl
Website: www.RC-BMC.nl
Locatie: Steenwijk
Contacteer:

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor Flying Dutchman » za jun 06, 2009 6:10 am

Is't probleem al opgelost dan? het is hier ineens ZO stil?....
Afbeelding

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

Re: spektrum dx3r maakt me gek!

Berichtdoor olaf » wo jun 10, 2009 12:31 am

Heb even afstand genomen van die verdomde ontavanger, weet ook niet meer wat te doen.
Wat ik misschien nog probeer om de ontvanger met een andere zender, uiteraard dx3, te binden, als dat niet lukt &% :x $$ ik hem weg!


Terug naar “Elektronica, Zenders, Ontvangers en Regelaars”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten