2xrhino digi 4 stuurservo

Elektronica, Zenders, Ontvangers en Regelaars

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor olaf » za mei 30, 2009 12:40 am

ik heb afgelopen weekend een cleon aangeschaft met 2 x digi 4 Rhino voor t stuur deze zit met een y kabel aangesloten. Op het moment is dit zonder voltlimiter, is dit wel aan te bevelen of hoeft het niet vanwege 2 servo's op 1 "spannings" uitgang.

2e vraag, als je een voltlimiter gebruikt zet je die dan tussen je accu en je ontvanger of beter tussen je ontvanger en je stuurservo?

Gebruikersavatar
Ome Droogmole
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 222
Lid geworden op: za mar 07, 2009 6:21 pm
Land: nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: hpi
Type: baja 5B SS
Zenderset: Spektrum DX3R
Frequentie: 2.4ghz
Club: -
Locatie: Texel

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor Ome Droogmole » za mei 30, 2009 1:36 am

volgens mij blijft het voltage per servo hetzelfde, ( weet niet zeker) ik heb bijvoorbeeld op mij Y-kabel een extra stekker gesoldeerd ( krijg je een hark kabel :) ) zodat je zowel je 2 servo's als je ontvanger direct aan je accu kun aan sluiten. stel: je zet dan je volt limiter tussen accu en '' hark kabel'' word zowel je ontvanger als beide servo's beschermd door je volt limiter.

hier voorbeeldje. ( ff snel in paint )

Afbeelding

Gebruikersavatar
njoy_fg
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 527
Lid geworden op: vr jun 15, 2007 6:22 pm
Merk: Tamiya
Type: M-03R
Zenderset: Futaba 4pk
Frequentie: 2,4Ghz
Club: MRCZ

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor njoy_fg » za mei 30, 2009 11:38 am

Harken :-k is niet nodig... gewoon een y-kabel gebruiken.

voltlimiter... niet nodig
Afbeelding

Gebruikersavatar
fuhren100
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 138
Lid geworden op: za jan 31, 2009 8:45 pm
Land: nl
Provincie: Utrecht
Merk: fg
Type: monster beetle pro
auto 2: gs
Type 2: sut ce
Zenderset: spektrum
Locatie: benschop

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor fuhren100 » za mei 30, 2009 4:35 pm

en als je dan 1 rhino digi4 gebruikt,gebruik je dan wel een volt limiter???? heb gehoord dat deze servo erg gevoelig is voor het hoge piekvoltage en dat het beter is om een voltlimiter te gebruiken!!!
FG MONSTER BEETLE PRO FULL ALU

Gebruikersavatar
Magicfingerzzz
Junior gebruiker
Junior gebruiker
Berichten: 15
Lid geworden op: di feb 03, 2009 7:37 pm

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor Magicfingerzzz » za mei 30, 2009 4:53 pm

Ik zou als ik jou was een voltlimiter kopen,rhino's zijn nogal duur in mijn ogen om zomaar zonder te gebruiken.
En het voltage blijft hetzelfde,die kabels staan namelijk parallel zodat het voltage niet zakt.
Mvg,

Lennert Es

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor olaf » za mei 30, 2009 11:25 pm

ok, nogal wisselende adviezen, de stroom opname wordt nu tegelijkertijd dor 2 servo's opgenomen, dat zou kunnen resulteren in minder kans op piekbelasting, ik vindt t niet erg een paar tientjes uit te geven alllen als het niet nodig is of zelfs nadelig vindt ik t zonde. Ik denk er nog ff over na....... :shock: :shock: :shock: :shock:

Gebruikersavatar
BaJa82
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 80
Lid geworden op: za dec 13, 2008 8:42 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Merk: F.G.
Type: Baja
Zenderset: 3pk spectrum
Frequentie: Euh Alle
Locatie: Landgraaf

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor BaJa82 » zo mei 31, 2009 1:19 am

Waarom denk je dan twee Stuur servo's nodig te hebben?

Ik rij al ik weet niet hoelang met een hitech digi servo , en tot nu toe nog geen problemen ondervonden en rij met een voll allu F.G.
Fel en Vasthoudend

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor olaf » wo jun 10, 2009 12:32 am

Tja das een goeie, er zijn aardig wat meningsverschillen volgens mij betreft 1 of 2 servos op t stuur.
Mijn Cleon rijdt gewoon super op 2 servo' s is perfect te trimmen, dus......waarom niet?

ps, die Voltlimeter gaat er tussen!

Gebruikersavatar
Kristiaan
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 632
Lid geworden op: do mei 24, 2007 7:34 pm
Land: Nederland
Provincie: Zeeland
Merk: Hörmann
Type: TK10
Zenderset: Sanwa M11X
Frequentie: DSM
Club: MRCE
Locatie: Oost-Souburg

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor Kristiaan » wo jun 10, 2009 11:19 am

Met een cleon moet je zowiezo dubbele stuurservo's hebben, met een enkele gaan de tandwielen gewoon stuk als je iets raakt..
Afbeelding
Hörmann Modelltechnik - Modellsport IT. Engines - RN Tuning Airfilters - GRP Tyres

Gebruikersavatar
olaf
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 113
Lid geworden op: do feb 26, 2009 11:18 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Cleon
Type: Elcon
auto 2: Hormann
Type 2: HT2
Zenderset: spectrum DX3R
Club: PSV
Locatie: Uden

Re: 2xrhino digi 4 stuurservo

Berichtdoor olaf » wo jun 10, 2009 8:55 pm

het alles verlossende woord heb ik net gelezen, in de spectrum pro ontvanger zit m voltlimiter ingebouwd...........einde vraag!


Terug naar “Elektronica, Zenders, Ontvangers en Regelaars”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten