laden met een balancer

Elektronica, Zenders, Ontvangers en Regelaars

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
Bernie
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 5043
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:37 pm
Land: Ollanda
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Multiplex
Type: FPV EZ*
Zenderset: Futuba FF-9
Frequentie: Mag ik zelf kiezen;)
Club: Wildvlieger
Website: www.rcbigscale.nl
Locatie: Cuijk
Contacteer:

Re: laden met een balancer

Berichtdoor Bernie » zo mei 31, 2009 10:15 pm

Vaak gaat de lader dan druppelladen.
Lijkt mij iig verstandig om bij deze lader het proces in de gaten te houden, en niet uren te laten laden ;) .
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet :mrgreen: .
Vliegfilmpjes

Gebruikersavatar
offroad-racer
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 46
Lid geworden op: vr mei 29, 2009 12:30 am
Provincie: Friesland
Locatie: tzummarum

Re: laden met een balancer

Berichtdoor offroad-racer » zo mei 31, 2009 11:06 pm

ja zal het zeker in de gaten houden ;)

Gebruikersavatar
offroad-racer
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 46
Lid geworden op: vr mei 29, 2009 12:30 am
Provincie: Friesland
Locatie: tzummarum

Re: laden met een balancer

Berichtdoor offroad-racer » ma jun 01, 2009 12:22 am

bernie een vraagje

wat voor lader heb jij

op een andere forum zeggen ze dat de meegelverde laders niet echt goed waren

dat ik een echte lader moest kopen maar die kunnen niet gelijk in het stopcontackt

als ik het zo leesde

moet ik nu een balans lader kopen en nog een andere lader ofzo waar die balans lader in moet?????

Gebruikersavatar
Bernie
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 5043
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:37 pm
Land: Ollanda
Provincie: Noord-Brabant
Merk: Multiplex
Type: FPV EZ*
Zenderset: Futuba FF-9
Frequentie: Mag ik zelf kiezen;)
Club: Wildvlieger
Website: www.rcbigscale.nl
Locatie: Cuijk
Contacteer:

Re: laden met een balancer

Berichtdoor Bernie » ma jun 01, 2009 12:51 am

Ik heb een Ultramat 16, die heeft een ingebouwde balancer.
Is een goede lader met alles erop en eraan ;) .
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet :mrgreen: .
Vliegfilmpjes

Gebruikersavatar
offroad-racer
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 46
Lid geworden op: vr mei 29, 2009 12:30 am
Provincie: Friesland
Locatie: tzummarum

Re: laden met een balancer

Berichtdoor offroad-racer » ma jun 01, 2009 1:50 am

Bernie schreef:Ik heb een Ultramat 16, die heeft een ingebouwde balancer.
Is een goede lader met alles erop en eraan ;) .
oke thanks :D

Gebruikersavatar
offroad-racer
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 46
Lid geworden op: vr mei 29, 2009 12:30 am
Provincie: Friesland
Locatie: tzummarum

Re: laden met een balancer

Berichtdoor offroad-racer » ma jun 01, 2009 3:02 pm

wat is eigelijk de langste rijtijd van een lipo batt???

ik bedoel ermee rijd een 11.1V 1800mah Li-Polymer korter dan een

11.1V 2200mah Li-Polymer batt

ikzelf rij ongeveer 10 tot 15 min met 11.1V 1800mah Li-Polymer batt is niet echt lang

weet iemand dit :-k

Gebruikersavatar
I Xyzyx I
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 25
Lid geworden op: do apr 09, 2009 9:48 pm

Re: laden met een balancer

Berichtdoor I Xyzyx I » ma jun 01, 2009 4:58 pm

Verschilt per auto.

Rustler vxl op 1 5000 mah accu is gemiddeld zo'n 40 minuten.
Savage flux op 2 5000 mah accu's is gemiddeld ook zo'n 40 minuten.
Losi mini t met mamba 8000 kv motor rijd op 1500 mah zo'n 20 minuten

De langste rijtijd is dus afhankelijk van de hoeveelheid mah, maar hoe meer mah hoe groter de batterijen zijn... dus je kan niet in elk model een 5000 mah accu stoppen. Ik denk dat je het beste meer lipo's kan kopen om zo meer rijtijd te verkrijgen.

Goedkope lipo's kun je halen bij http://www.hobbycity.com" onclick="window.open(this.href);return false; (uit honkong)

Wat het opladen betreft, ik zou zorgen dat je oplaadtijd zo'n 1 uur en een kwartier is, of iets minder. Maar zeker niet een half uur, als je hem in een half uur oplaad dan moet hij hem laden met 2c en dat is niet bevorderlijk voor je accu en verkort de levensduur van de lipo met 50%.

Gebruikersavatar
offroad-racer
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 46
Lid geworden op: vr mei 29, 2009 12:30 am
Provincie: Friesland
Locatie: tzummarum

Re: laden met een balancer

Berichtdoor offroad-racer » ma jun 01, 2009 10:37 pm

oke bedankt ;) kan ik iedergeval de 5000mah wel vergeten die past niet in mijn auto

kan maar een accu van 104mm lang in de auto plaatsen

zijn maar weinig accu,s van die lengte :sad:

Gebruikersavatar
hobby
L.S.O.
L.S.O.
Berichten: 1916
Lid geworden op: za jan 27, 2007 6:06 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Locatie: Huizen (n-h)

Re: laden met een balancer

Berichtdoor hobby » di jun 02, 2009 3:40 pm

Als het goed is hoort je lipo eerder klaar te zijn dan een uur (±50 minuten) als je met 1c laad, als dit niet het geval is zou het inhouden dat je de lipo te ver ontladen hebt.
Nooit meer ontladen dan 80% (dit kan je met een goedkope ladertje wat er standaard bijgeleverd word nooit aflezen) of je moet dit lipo testertje in je bezit hebben. http://www.fast-lad.co.uk/store/fusion_ ... -4849.html" onclick="window.open(this.href);return false; hiermee kan je de onafhankelijke cellen meten, en nog meer van dat soort gein.

Flightpower Kokam kun je iig zonder problemen laden met 2c, maar bij de meeste lipo is 1c het max.

Zeker goedkope laders bij hobbycity, maar let wel ff op de meeste worden geleverd zonder voeding, dus als je thuis op 220 wilt laden, dan niet vergeten om er een losse voeding bij te kopen.
DX7 * Quad * FPV * NAZA * GPS

Gebruikersavatar
offroad-racer
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 46
Lid geworden op: vr mei 29, 2009 12:30 am
Provincie: Friesland
Locatie: tzummarum

Re: laden met een balancer

Berichtdoor offroad-racer » di jun 02, 2009 5:33 pm

oke thanks :D

en wat bedoelen ze hiermee dit staat op mijn battery

do not charge the battery with the charge voltage exeeding 4.2v/cell and the charge current exceeding 2c ?????

mijn engels niet zo goed vandaar dat ik het even vraag


Terug naar “Elektronica, Zenders, Ontvangers en Regelaars”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten