Haperende motor

Post hier alles over motoren (Zenoah, CY), carburateurs, bougie en uitlaten

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
Roel
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 3609
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:22 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Zenderset: Futaba 3PKS
Frequentie: Spektrum Pro 2.4GHz
Locatie: Panningen

Re: Haperende motor

Berichtdoor Roel » ma aug 03, 2009 8:39 am

Misschien is het toch een storing. Rammelt er nergens ijzer tegen elkaar (gas/rem stang) of zo. Deze kunnen zorgen voor knakpulsen.
Velle est posse

Gebruikersavatar
Tiemen
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 156
Lid geworden op: wo apr 29, 2009 4:13 pm
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Merk: HPI
Type: Baja 5T
Zenderset: Sanwa MX-3FHSS
Frequentie: 2.4GHz
Club: RC Elburg
Locatie: Genemuiden

Re: Haperende motor

Berichtdoor Tiemen » ma aug 03, 2009 8:47 am

Roel schreef:Misschien is het toch een storing. Rammelt er nergens ijzer tegen elkaar (gas/rem stang) of zo. Deze kunnen zorgen voor knakpulsen.
Storing was ook het eerste waar ik aan dacht, maar ik kan nergens ontdekken dat er ijzer tegen ijzer aankomt.
Ik heb er wel een rvs buisjes over de rolkooi achter, maar deze komen nergens in contact met ijzer
Ik heb een nieuwe bougiekabel+bougiedop besteld. Deze maar eens even erop zetten, en kijken wat er dan gebeurt.

Gebruikersavatar
Tiemen
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 156
Lid geworden op: wo apr 29, 2009 4:13 pm
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Merk: HPI
Type: Baja 5T
Zenderset: Sanwa MX-3FHSS
Frequentie: 2.4GHz
Club: RC Elburg
Locatie: Genemuiden

Re: Haperende motor

Berichtdoor Tiemen » ma aug 03, 2009 10:04 pm

Misschien een ander aanknopingspunt:

* Zonder de motor aan, geen storing wanneer ik bij de auto vandaan loop (zaterdag geprobeerd met Henri)
* Met motor aan, wel storing en plotsklaps gas geven zonder dat ik de zender aanraakte (ook zaterdag geprobeerd met Henri)
* Met motor aan, en dicht bij mij (bijna) geen problemen

Dan zou je in eerste instantie toch denken aan een storing in de ontvanger/zender? Of zie ik dat verkeerd?
Het rare is dan wel dat er geen enkele storing is wanneer de motor uit is, dan zou de motor/bougie/ontsteking een storing moeten geven

Als het goed is komt morgen een nieuwe kabel en bougiedop binnen, dan kan ik dat in ieder geval afvinken.
Eerlijk gezegd ben ik er nog niet gerust op, vandaar dat ik deze punten ook nog even noem.

Gebruikersavatar
Tiemen
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 156
Lid geworden op: wo apr 29, 2009 4:13 pm
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Merk: HPI
Type: Baja 5T
Zenderset: Sanwa MX-3FHSS
Frequentie: 2.4GHz
Club: RC Elburg
Locatie: Genemuiden

Re: Haperende motor

Berichtdoor Tiemen » wo aug 05, 2009 8:16 am

Gisteravond heb ik de nieuwe kabel + bougiekap erop gezet. Toen zag ik toch dat de draden van de killswich rakelings bij het vliegwiel langs gingen :( En sommigen hadden het goed gezien op de foto's: er was inderdaad al een hele kleine beschadiging op de kabel gekomen!
En ik had hem nog wel zo gemonteerd als Fast Eddy :sad:

Maar goed hij werkt wel, en ik heb de kabel goed ingetaped, en belangrijker nog op een andere manier vastgezet.
Een klein gaatje in de motorkap, daar waar de zijkanten aan elkaar zitten. Hierdoor een trekbandje gestoken die de kabels een heel eind uit de buurt van het vliegwiel houdt (als het goed is)

Ik zal vanmiddag eens een test doen om te kijken of alles nu wel goed werkt.

Gebruikersavatar
Tiemen
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 156
Lid geworden op: wo apr 29, 2009 4:13 pm
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Merk: HPI
Type: Baja 5T
Zenderset: Sanwa MX-3FHSS
Frequentie: 2.4GHz
Club: RC Elburg
Locatie: Genemuiden

Re: Haperende motor

Berichtdoor Tiemen » wo aug 05, 2009 5:11 pm

Zo de nieuwe bougiekabel en bougiedop zitten erin, en .......................
:x :x :x :x :x Nog steeds! Ik begrijp er echt helemaal geen hout van :-k
Nieuwe kabel, nieuwe bougiedop. 1 x trekken en motor loopt.
Auto naast mij alles perfect, een meter of 10 weglopen en de ellende begint. Motor geeft uit zichzelf gas (korte stootjes), dichtbij gekomen niets meer aan de hand. Ik heb het nog niet geprobeerd op een grote vlakte, dit was achter het huis, maar ik denk dat er niet veel veranderd is t.o.v. eerder.

Klopt het trouwens dat als je een killswich hebt, je de auto alleen nog maar met de zender uit kunt doen? Ik kan nl duwen op het knopje tot ik een ons weeg, maar de motor gaat niet uit. Alleen door het derde kanaal te bedienen krijg ik de motor uit :-k
Misschien hoort het wel op deze manier, ik weet het niet.

Zou het dan toch een storing zijn in de zender/ontvanger? Helaas heb ik geen andere voorhanden, anders kon ik het proberen.

Gebruikersavatar
Roel
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 3609
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:22 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Zenderset: Futaba 3PKS
Frequentie: Spektrum Pro 2.4GHz
Locatie: Panningen

Re: Haperende motor

Berichtdoor Roel » wo aug 05, 2009 5:32 pm

Ik denk doordat je al zoveel hebt uitgesloten het waarschijnlijk de zender/ontvanger zal zijn.
Als de motor uit zichzelf gas geeft moet hij aangestuurd worden door de servo. Dus waarschijnlijk een storing.
Velle est posse

Gebruikersavatar
Tiemen
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 156
Lid geworden op: wo apr 29, 2009 4:13 pm
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Merk: HPI
Type: Baja 5T
Zenderset: Sanwa MX-3FHSS
Frequentie: 2.4GHz
Club: RC Elburg
Locatie: Genemuiden

Re: Haperende motor

Berichtdoor Tiemen » ma aug 10, 2009 9:08 pm

Roel schreef:Ik denk doordat je al zoveel hebt uitgesloten het waarschijnlijk de zender/ontvanger zal zijn.
Als de motor uit zichzelf gas geeft moet hij aangestuurd worden door de servo. Dus waarschijnlijk een storing.
Je hebt helemaal gelijk Roel!
Vanavond naar Main geweest van RCTuning Raalte.
En wat blijkt: het is toch de zender/ontvanger.
Maico heeft zijn zender en ontvanger in de Baja gezet, en geen enkel probleem!

Helaas voor mij wordt de zender nu opgestuurd, dus ik kan nu ff niet rijden :sad: :sad:
Maar goed, we wachten wel af wat eruit komt.
Ik ben wel blij dat het probleem nu boven water is.

Gebruikersavatar
Tiemen
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 156
Lid geworden op: wo apr 29, 2009 4:13 pm
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Merk: HPI
Type: Baja 5T
Zenderset: Sanwa MX-3FHSS
Frequentie: 2.4GHz
Club: RC Elburg
Locatie: Genemuiden

Re: Haperende motor

Berichtdoor Tiemen » do sep 10, 2009 8:46 am

De oplossing:

Een Sanwa MX-3FHSS 2.4GHz
Afbeelding

Afbeelding

De 'oude' zender is/gaat terug naar de leverancier, deze functioneert gewoonweg niet goed.
Maico (Rctuningraalte) heeft het super afgehandeld, zodat ik nu voor een hele mooie prijs
een nieuwe zender heb, en ik ben er hartstikke blij mee. :)

Nu kan ik hopelijk weer zonder problemen rijden, met de 'vernieuwde' witte!

Afbeelding

Afbeelding

Rijden er meer met deze zender?
Het volgende doet zich voor: de killswitch werkt op de 3e kanaal goed: knopje om lampje uit.
Echter wanneer ik de zender uit doe, blijft het lampje branden, wat dus wil zeggen dat de motor niet uit gaat bij een signaalverlies :S
Het rare is, wanneer ik eerst de auto aan zet, gaat het lampje van de killswitsch wel knipperen, als teken dat er geen signaal is en dus de motor niet gestart kan worden :S Ik begrijp het niet, misschien in afstelling van de zender?

Dus concreet: 3e kanaal via knop bedienen, lamp/motor uit
Signaalverlies door of zender of auto uit zetten, lamp aan/motor aan
Eerst auto aanzetten (knopje op aan, niet de motor) vóór de zender lampje knippert als teken dat er geen signaal is.

Iemand tips!

Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
RonW
Stamgast
Stamgast
Berichten: 951
Lid geworden op: wo nov 28, 2007 10:44 pm
Land: NL
Merk: Homemade
Type: Monsterbeetle Pro XL
auto 2: Losi
Type 2: 22T
Zenderset: Spectrum DX3C
Frequentie: 2.4GHz DSM
Club: RCLargescale
Locatie: Ommen
Contacteer:

Re: Haperende motor

Berichtdoor RonW » do sep 10, 2009 10:13 am

Mooi joh,,,,,, dat je weer kunt rijden.
"project" MonsterBeetle Pro XL/XL!!!!!

Afbeelding

Gebruikersavatar
Tiemen
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 156
Lid geworden op: wo apr 29, 2009 4:13 pm
Land: Nederland
Provincie: Overijssel
Merk: HPI
Type: Baja 5T
Zenderset: Sanwa MX-3FHSS
Frequentie: 2.4GHz
Club: RC Elburg
Locatie: Genemuiden

Re: Haperende motor

Berichtdoor Tiemen » za sep 12, 2009 1:23 pm

Ik heb een mailtje gestuurd naar KillerRC en kreeg onderstaand antwoordt terug:

Your radios failsafe is probably fighting against the kill switch. Go through the failsafe setup mode and make sure your 3rd channel is turned off during the process.

Maar, hoe kan ik dan het 3e kanaal uitzetten tijdens het binden?


Terug naar “Motoren/uitlaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast